Сътрудничеството с рекрутингова агенция може да бъде решаващо за бизнеса. Тези агенции опростяват процеса на наемане, като предоставят знание, инсайти за бизнеса и мрежа. Но, както при всяко партньорство, работата с рекрутингова агенция има своите собствени трудности. В скорошно проучване в LinkedIn попитахме професионалисти за техните най-големи предизвикателства при работа с рекрутингова агенция. В скорошно проучване в LinkedIn попитахме професионалисти за техните най-големи предизвикателства при работа с рекрутингова агенция.

  • Ограничен басейн от кандидати: Голям проблем за много компании е малкият брой кандидати, предлагани от повечето рекрутингови агенции. Вероятността да се открие идеалният кандидат за отворена позиция може да бъде директно засегната от размера на басейна от кандидати. Въпреки че агенциите усилено търсят най-добрите таланти, е от съществено значение за бизнесите да изразят своите точни изисквания и очаквания по ясен начин, за да привлекат по-голям басейн от кандидати. Ние, в Smartchoice International, успяхме да решим този проблем, като постоянно актуализираме нашата база данни с кандидати.
  • Липса на време: В корпоративния свят времето е ценен ресурс, така че предоставянето на процеса на наемане на агенция понякога може да изглежда като жертва. Въпреки че агенциите се занимават с основната работа, липсата на директен надзор може да поднесе въпроси относно това как бързо напредва процесът. Решихме този проблем, като използвахме дефинирани графици и ефективна комуникация, за да гарантираме, че всички заинтересовани страни са на една и съща страница.
  • Разбиране на изискванията: Несъответствие на очакванията, породено от липса на яснозададено знание за критериите, може да доведе до разочарование. Рекрутинговите агенции трябва напълно да разберат тези изисквания за продуктивно партньорство, защото бизнесът е този, който най-добре познава своите нужди. Ни успяхме да преодолеем тази липса, като последователно поискахме обратна връзка и провеждахме открити разговори, което позволява на Smartchoice да представи лица, отговарящи на желаните критерии.
  • Високи разходи: Разходите бяха определени като решаващ фактор във всяко бизнес решение. Когато ресурсите са ограничени, някои фирми се озовават в ситуацията да преценяват ползите срещу разходите. В Smartchoice International успяхме да разбием опасенията за прекомерни цени, като бяхме прозрачни относно моделите за ценообразуване и възможния върнат инвестиционен доход.

БОНУС ТОЧКА: Бизнесът и рекрутинговите фирми трябва да развият здрави партньорства, базирани на разбирателство и ясна комуникация, за да управляват успешно тези трудности.

Ние се опитваме да ограничим тези предизвикателства чрез стратегическо планиране, непрекъсната комуникация и готовност за адаптация.
Ако искате да се свържете с нас, можете да посетите страницата за контакти в нашия уебсайт.